Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UKRAJINKA U ŠOKU 'Rusi podmetnuli granatu u klavir moje desetogodišnje kćeri'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UKRAJINKA U ŠOKU 'Rusi podmetnuli granatu u klavir moje desetogodišnje kćeri'

'Provaljeno je u stan, sve je bilo razbacano'

Kada se Tatiana Monko nakon dva mjeseca vratila u svoj dom u Buči na periferiji Kijeva, zatekla ga je u ruševinama. Eksplozije su razbile prozore njenog stana, a gotovo sve što su posjedovali uništili su ruski vojnici koji su tamo živjeli dok su okupirali grad.

- Provaljeno je u stan, sve je bilo razbacano, mnoge stvari su oštećene i opljačkane - rekla je za Vice.

Vojnici nisu uništili klavir koji je svirala njezina 10-godišnja kći Darinka. Međutim, primijetila je da su medalje i pehari, inače poslagani po klaviru, pomaknuti i pogrešno vraćeni. 

Dok je Tatjana, kako je ispričala, prelazila prstima po tipkama klavira, njih četiri ili pet se nisu pomaknule pa su pozvani specijalisti. 

 - Dok su čistili klavir, čekali smo ispred stana. Kada su izašli iz stana, prijavili su da je u dječji klavir podmetnuta granata - navela je, prenosi Večernji list

Otkriveno je da je riječ o granati VOG-25P, koju koristi ruska vojska. Iako je otkriće bilo šokantno, nije bilo iznenađujuće jer su od početka ruske invazije postojali brojni izvještaji o otkrivanju mina u Buči i drugim gradovima, uključujući granate ostavljene u, primjerice, perilicama rublja.

 - Nisam mogla mirno spavati nekoliko dana i ne razumijem kako su mogli staviti eksploziv u dječji klavir - navela je.

Dodala je kako je potencijalna šteta za njezinu obitelj mogla biti smrtonosna.

 - Darinka ima mlađeg brata od 6 godina, jako je voli i uvijek je s njom za klavirom. Zastrašujuće je i pomisliti kakvu su nepopravljivu tugu Rusi pripremili našoj obitelji - zaključila je majka. 

Vaša reakcija na temu