Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Ukrajinska televizija: Nestala je naša novinarka, vjerujemo da je Rusi drže
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ukrajinska televizija: Nestala je naša novinarka, vjerujemo da je Rusi drže

Posljednju su se put s njom čuli 12. ožujka

Ukrajinska televizija Hromadske objavila je kako je njihova novinarka Victoria Roshchina nestala na jugoistoku zemlje. Vjeruju kako je drže ruske snage. Posljednju su se put s njom čuli 12. ožujka, dan nakon što je objavila prilog iz grada Enerhodara, koji je Rusija okupirala.

Ukrajinska povjerenica za ljudska prava Ljudmila Denisova poručila je danas kako vlada vjeruje da Roshchina oteta u gradu Berdjansku, koji je također pod ruskom okupacijom na obali Crnoga mora. CNN navodi kako je Hromadske mala televizijska postaja koja je s radom počela 2013. godine, a povezana je s prosvjedima na Majdanu u Kijevu koji su započeli te godine.

Nestanak ove novinarke prijavljen je u vrijeme kada i drugi aktivisti te dužnosnici prijavljuju kako su zadržani protivno svojoj volji u dijelovima Ukrajine koje drži ruska vojska. Prema organizaciji za ljudska prava ZMINA, od početka rata ruske su snage u Ukrajini zatočile oko 17 osoba, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu