Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot UKRAJINSKA VOJSKA: Rusi imaju velike gubitke, zarobili smo pilote
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UKRAJINSKA VOJSKA: Rusi imaju velike gubitke, zarobili smo pilote

Prema izvješću, ruske snage su zaustavljene u napredovanju prema Dnjepropetrovskoj oblasti

Ukrajinska vojska je objavila svoje operativno izvješće, u 6 sati po lokalnom vremenu, napominjući da su njezine snage borile žestoke bitke za održavanje određenih granica.

Obrambena operacija u istočnom dijelu operativnog okruga Donjeck je u tijeku, a napori su usmjereni na obranu grada Mariupolja, priopćila je vojska.

Prema izvješću, ruske snage su zaustavljene u napredovanju prema Dnjepropetrovskoj oblasti i u tijeku je operacija obrane grada Černihiva. U izvješću se spominju 'veliki gubici u oružju, opremi i ljudstvu' uz gubitke 88 ruskih zrakoplova i helikoptera.

'Neke neprijateljske pilote koji su se katapultirali i preživjeli pronašli su ukrajinski vojnici. Dobili su liječničku pomoć i već svjedoče o zločinima Putinovog režima protiv čovječnosti', stoji u izvješću.

'Zbog otpora ukrajinskog naroda ruske trupe su demoralizirane s izuzetno niskim moralnim i psihičkim stanjem zbog svijesti o stvarnom stanju stvari', rekao je ukrajinski generalštab oružanih snaga, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu