Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com UPOZORENJE: Rusija planira veliki cyber napad?
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UPOZORENJE: Rusija planira veliki cyber napad?

Neke skupine cyber kriminalaca nedavno su javno obećale potporu ruskoj vladi

Pet savezničkih zemalja, uključujući Sjedinjene Države, upozorilo je da novi obavještajni podaci ukazuju na to da je Rusija spremna pokrenuti snažne cyber napade na suparnike koji podržavaju Ukrajinu.

Članovi mreže za razmjenu obavještajnih podataka 'Five Eyes' - SAD, Britanija, Kanada, Australija i Novi Zeland - rekli su da bi Moskva također mogla uključiti postojeće skupine cyber kriminalaca u pokretanje napada na vlade, institucije i poduzeća, prenosi AFP.

- Obavještajni podaci pokazuju da ruska vlada istražuje mogućnosti za potencijalne cyber napade - rekli su u službenom upozorenju. 

Osim toga, navodi se, 'neke skupine cyber kriminalaca nedavno su javno obećale potporu ruskoj vladi'.

- Neke su skupine također zaprijetile da će provesti cyber operacije protiv zemalja i organizacija koje pružaju materijalnu potporu Ukrajini - navodi se, javlja Index.

Vaša reakcija na temu