Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot UPOZORENJE RUSIJI 'Zapuca li na teritorij NATO-a, blok će odgovoriti punom snagom'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UPOZORENJE RUSIJI 'Zapuca li na teritorij NATO-a, blok će odgovoriti punom snagom'

'Platit će ozbiljnu cijenu i ako izvrši napad kemijskim oružjem'

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan upozorio je da će, ako Rusija 'zapuca na' teritorij NATO-a, blok odgovoriti 'punom snagom'. 

Sullivan je rekao da će to pokrenuti NATO-ov članak 5. U njemu stoji da bi se napad na jednog saveznika u NATO-u smatrao napadom na sve saveznike.

- Ako dođe do vojnog napada na teritorij NATO-a, to bi uzrokovalo pozivanje na članak 5, a mi bismo na njega odgovorili punim snagama NATO saveza - rekao je za CBS

Upozorio je Rusiju i da će platiti 'ozbiljnu cijenu' ako izvrši napad kemijskim oružjem.

Ova izjava dolazi svega nekoliko sati nakon što su ruske snage ispalile 30 projektila na bazu koju je koristio NATO samo 24 kilometra od poljske granice - i teritorija NATO-a. 

Sullivan je kazao i da će SAD nametnuti 'odgovarajuće posljedice' Rusiji zbog ubojstva filmaša i novinara Brenta Renauda

- Vijest o smrti je šokantna i užasavajuća - rekao je, prenosi Index.

Najavio je i da će se američki dužnosnici konzultirati s ukrajinskim dužnosnicima kako bi utvrdili kako se to dogodilo.

Vaša reakcija na temu