Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Twitter UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Strava u Buči: Grad sravnjen sa zemljom, tijela na ulici leže pored bicikala
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Strava u Buči: Grad sravnjen sa zemljom, tijela na ulici leže pored bicikala

U grobnici 300 ljudi

Ukrajinci su oslobodili Buču, grad u blizini Kijeva. Sada su na društvenim mrežama počele kružiti snimke iz razorenog grada. Savjetnik ukrajinskog ministra vanjskih poslova Anton Geraščenko također je na Twitteru objavio snimku i kaže da je grad potpuno sravnjen sa zemljom. 

- Buča je prije mjesec dana bila predivno, moderno kijevsko predgrađe.: Buča danas - staje bombardirane i spaljene, kuće opljačkane do zadnje žlice ili sravnjene sa zemljom, mlade obitelji pobijene, muškarci nestali, žene silovane - napisao je Geraščenko, prenose 24 sata.

Pojavila se i informacija da je pronađena masovna grobnica u Buči te da je u njoj oko 300 mrtvih tijela. 

Reporter AFP-a je pak izvijestio kako je u samo jednoj ulici pronađeno 20 mrtvih ljudi. Rekao je kako su ljudi nosili civilnu odjeću. Jednom su muškarcu bile vezane ruke, na drugom lešu su bile vidljive ozljede glave.

Mrtva tijela muškaraca su ležala u ulici u duljini od 100 metara. Dva tijela su ležala pored bicikala, a jedno pored automobila. 

Uznemirujući video je objavljen na Twitteru.

Šesnaest od dvadesetak trupala pobacana su na pločniku ili uz njega. Tri tijela su ležala na kolniku, a jedno u dvorištu.

Ukrajinska putovnica ležala je uz jedno tijelo koje je imalo vezane ruke na leđima. 

Svi su muškarci bili u zimskim kaputima, tenisicama ili čizmama.

Novinar AFP-a zaključio je da su mrtva tijela leže ondje nekoliko dana.

Vaša reakcija na temu