Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash VELIKI PREOKRET Izrael podržao ideju palestinske države

VELIKI PREOKRET Izrael podržao ideju palestinske države

U srpnju Joe Biden podržao je rješenje o dvije države

Izraelski premijer Yair Lapid pozvao je na rješenje o dvije države za desetljećima dug sukob Izraela s Palestincima i ponovio da će Izrael učiniti 'što god je potrebno' da zaustavi Iran u razvoju nuklearne bombe.

Lapidove izjave na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda dolaze nakon što su izraelski čelnici godinama izbjegavali bilo kakvo spominjanje tog pitanja u UN-u.

'Sporazum s Palestincima, temeljen na dvije države za dva naroda, prava je stvar za sigurnost Izraela, za izraelsko gospodarstvo i za budućnost naše djece', rekao je Lapid.

Dodao je da će sporazum biti moguć samo pod uvjetom da to bude miroljubiva palestinska država koja neće ugrožavati Izrael. 

Tijekom posjeta Izraelu u srpnju američki predsjednik Joe Biden podržao je rješenje o dvije države, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu