Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube VIDEO: MASOVNA GROBNICA U HARVIKU 'Našli smo muškarce kojima su amputirane genitalije'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

VIDEO: MASOVNA GROBNICA U HARVIKU 'Našli smo muškarce kojima su amputirane genitalije'

Civili i vojnici iz Izjuma pretrpjeli su strašna mučenja

Od 436 tijela koja su nakon oslobođenja Izjuma od ruske vojske iskopana u masovnoj grobnici, 30 je imalo znakove mučenja, objavili su ukrajinski dužnosnici.

No, većina tih osoba umrla je nasilnom smrću, rekao je Oleh Syniehubov, šef vojne uprave regije Harkiv.

'Tu su tijela s užetom oko vrata, sa zavezanim rukama, sa slomljenim rukama i nogama te ranama od vatrenog oružja. Nekolicini muškaraca su amputirane genitalije', rekao je Syniehubov u objavi na Telegramu, prenosi CNN.

Sve su to dokazi o strašnim mučenjima kojima su ruski okupatori podvrgnuli stanovnike Izjuma. Syniehubov je dodao da su većina pronađenih civili, a samo 21 je vojnik.

Izjum je bio okupiran od travnja, a ukrajinske snage vratile su kontrolu nad gradom ranije ovog mjeseca. Iako je ukrajinska ofenziva uspješno vratila tisuće četvornih kilometara teritorija pod kontrolu Ukrajine, također je otkrila dokaze o strahotama koje su pretrpjeli civili i vojnici za vrijeme okupacije.

Syniehubov je rekao da ovo nije jedino masovno groblje koje je otkriveno. Još najmanje tri su u drugim oslobođenim područjima regije Harkiv, rekao je.

Dodao je da svako od pronađenih tijela ima svoju priču te je obećao da će otkriti okolnosti svake njihove smrti 'kako bi njihova rodbina i prijatelji saznali istinu, a ubojice bile kažnjene'.

'Svi zločini okupatora bit će dokumentirani, a počinitelji će platiti za ono što su učinili', poručio je Syniehubov, prenosi RTL.


Vaša reakcija na temu