Foto: Screenshot: N1 VIDEO PROSVJEDNIKA: 'Ćale, ovo je za tebe koji si umro, a nije bilo respiratora'

VIDEO PROSVJEDNIKA: 'Ćale, ovo je za tebe koji si umro, a nije bilo respiratora'

Inicijativa 'Ne davimo Beograd' objavila poster podrške mladiću, čija izjava se munjevito proširila društvenim mrežama te je postao jedan od simbola prosvjeda u Beogradu

Građani koji su se u utorak navečer okupili ispred Skupštine Srbije, nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog sata, ušli su u zgradu parlamenta. Policija je pendrecima nakon desetak minuta izbacila prosvjednike iz skupštine, javlja N1.

Pri ponovnom pokušaju ulaska u Skupštinu, policija je na njih bacila suzavac. Letjele su kamenice i boce, policija je potiskivala građane koji satima nisu odustali. Nakon višesatnih sukoba policija je uspostavila kontrolu oko 2 i pol sata ujutro.

Policija je mlatila građane pendrecima, štitovima, gorjeli su policijski auti, letjele su baklje, boce, kamenje. Policija je građane rastjerivala i na konjima, u jednom su trenutku doveli i pse.

Kamere N1 televizije snimile su prosvjednika, mladića čiji je otac preminuo od koronavirusa, dao je izjavu reporterki N1 televizije Jeleni Zorić ispred Skupštine Srbije.

'Suzavac, bojeva municija, pendreci, sve protiv goloruke omladine. Ćale, ovo je zbog tebe, koji si umro, a nije bilo respiratora, ćale, mnogo te volim. I za mog sina koji se rodio', u dahu je mladić ispričao reporterki.

Upitan od čega je otac preminuo, mladić je odgovorio: 'Nije bilo respiratora i dan danas nisam dobio testove da je umro od korone. Znači, nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici, a na sva usta su pričali da mi poklanjamo respiratore. Znam da bi bio ponosan na mene'.


Inicijativa 'Ne davimo Beograd' objavila poster podrške mladiću, čija izjava se munjevito proširila društvenim mrežama te je postao jedan od simbola prosvjeda u Beogradu.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69639, "");
Pregledaj komentare
29