Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Twitter VIDEO Rusija navodno premješta svoje raketne sustave prema Finskoj
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

VIDEO Rusija navodno premješta svoje raketne sustave prema Finskoj

Autentičnost snimke još nije potvrđena

Svjetski mediji prenose videosnimku objavljenu na Twitteru, čija autentičnost nije potvrđena, a koja prikazuje dva ruska raketna sustava zemaljske obrane kako se kreću cestom na ruskoj strani granice koja vodi do Helsinkija.

Smatra se da su raketni sustavi, koji su viđeni kako prolaze pored znaka za finsku prijestolnicu, mobilni obalni obrambeni sustav K-300P Bastion-P. 

Rusko raspoređivanje snaga prema finskoj granici, ako je snimka autentična, uslijedilo je nakon što je finska premijerka Sanna Marin izjavila kako se očekuje da vlada te zemlje još prije ljeta 'završi raspravu o zahtjevu za ulazak u NATO', prenosi Dnevnik.hr

Nedavne ankete pokazuju da 84% Finaca Rusiju smatra 'značajnom vojnom prijetnjom', što je za 25% više u odnosu na prošlu godinu.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov upozorio je kako taj potez 'neće poboljšati' sigurnosnu situaciju u Europi. Iz Moskve su se čak mogli čuti zastupnički glasovi o tome kako bi takav potez izazvao 'uništenje zemlje'. 

U međuvremenu rasprave o potencijalnom ulasku u NATO započele su jučer i u Švedskoj.

Vaša reakcija na temu