Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Twitter) VIDEO Ruska vojska u povlačenju digla u zrak most preko brane Kahovka
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

VIDEO Ruska vojska u povlačenju digla u zrak most preko brane Kahovka

Nema prijelaza između oslobođene desne obale Dnjepra i okupirane lijeve

Novinar Guardiana Luke Harding, koji je u Ukrajini, javlja na Twitteru kako je ruska vojska u povlačenju digla u zrak svu glavnu infrastrukturu u pokrajini Herson, uključujući most preko brane Kahovka

Sada nema prijelaza između oslobođene desne obale Dnjepra i okupirane lijeve, uključujući grad Novu Kahovku. Jučer su objavljene satelitske snimke tvrtke Maxar Technologies do kojih je došao CNN te na kojima se vidi da voda istječe kroz tri rupe na brani.

Zasad se ne zna koliko je oštećenje, ali prema satelitskim fotografijama moglo bi se raditi o značajnoj šteti, prenosi HRT.

Okupacijske vlasti regije Herson privremeno su prebacile administrativni glavni grad regije iz oslobođenog Hersona u grad Geničesk, koji je Rusija okupirala u veljači. Ondje se sad, rekao je lokalni dužnosnik Aleskandr Fomin, nalaze sve ključne vladine agencije.

Rusija još uvijek nije iskoristila sav arsenal raspoloživih sredstava za uništenje, sve ima svoje vrijeme, rekao je danas Dmitri Medvedev, zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti i bivši ruski predsjednik.

'Rusija nije pogodila ni sve moguće neprijateljske mete u naseljenim područjima. Postoji vrijeme za sve', rekao je.

Vaša reakcija na temu