Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay VIDEO Šef zloglasnog Wagnera zarobljenim Ukrajincima dao mandarine
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

VIDEO Šef zloglasnog Wagnera zarobljenim Ukrajincima dao mandarine

Pitao ih što žele u novoj godini

Jevgenij Prigožin, osnivač ozloglašene plaćeničke grupe Wagner i čovjek poznat kao 'Putinov kuhar', posjetio je na Staru godinu ukrajinske zarobljenike te im čestitao Novu godinu. Riječ je o zarobljenicima koji se nalaze blizu Bahmuta, piše Euro Weekly News.

Na videu objavljenom na Telegram kanalu 'Cyber Front Z' vidi se kako drži kutiju s mandarinama, koje su podijeljene među zarobljenicima, piše Index.

Za RIA novosti Prigožin je rekao da će Novu godinu dočekati u Luhanskoj republici. 

'U Sankt Peterburgu postoje plastična božićna drvca, ali ovdje je sve stvarno. Tu ću dočekati Novu godinu', rekao je šef Wagnera.

Prigožin na snimci zarobljenike uvjeravao da će ih Rusija vratiti u njihovu domovinu

Prikazano je kako se šef Wagnera smije i šali s ukrajinskim zarobljenicima te ih ispituje što žele u novoj godini. Zarobljeni vojnici su mu odgovorili da žele mir i da se vrate kući. Prigožin ih na snimci uvjerava da će ih Rusija pokušati vratiti u domovinu.

Na pitanje novinara treba li im zapravo čestitati, Prigožin je rekao: 'Oni su isti kao mi, Slaveni. Imaju istu Novu godinu.'

Na odlasku Prigožin im je rekao da je u novoj godini najvažnije završiti priču sa sukobom, a ne započeti novu. Jučer je rusko ministarstvo obrane izvijestio da su, kao rezultat pregovaračkog procesa, 82 ruska zarobljena vojnika vraćena u Rusiju.

Vaša reakcija na temu