Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot VIDEO Snažno obraćanje Zelenskog u razrušenoj Ukrajini
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

VIDEO Snažno obraćanje Zelenskog u razrušenoj Ukrajini

'Tijekom dvogodišnje okupacije nacisti su ubili 10.000 civila, a u samo dva mjeseca Rusi su ih ubili 20.000'

Europa na današnji dan slavi Dan pobjede nad nacizmom. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u snažnom govoru povukao je paralele s nacizmom u Drugom svjetskom ratu s onim koji se trenutno vodi u Ukrajini.

- Tijekom dvogodišnje okupacije nacisti su ubili 10.000 civila, a u samo dva mjeseca Rusi su ih ubili 20.000 - istaknuo je Zelenski u videu koji je objavio na svom Facebook profilu.

Rekao je da danas Ukrajinci doživljavaju 'strašni deja-vu' i da svi prepoznaju 'jezik zla', prenosi Dnevnik.hr

- Naša zastava će opet vijoriti, opet ćemo sanjati žuto-plavu boju.

Ove godine drugačije kažemo i čujemo riječi 'nikad više'. Zvuči bolno, okrutno. Kažete - nikad više? Recite to Ukrajini. Vječna čast svima koji su se suprotstavili nacizmu! Vječna uspomena na sve poginule u Drugom svjetskom ratu - istaknuo je Zelenski u crno-bijelom videu, koji pokazuje i kadrove razrušenih dijelova Ukrajine.


Vaša reakcija na temu