Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Twitter Screenshot VIDEO Zastrašujući prizor: Kamere snimile jezivog prapovijesnog pretka morskog psa

VIDEO Zastrašujući prizor: Kamere snimile jezivog prapovijesnog pretka morskog psa

U vodama japanskog otoka Awashima

Prapovijesni morski pas, poznatiji pod nazivom 'naborani morski pas' koji obitava na dubinama većim od 1000 metara, viđen je i snimljen u vodama japanskog otoka Awashima.

Za ovog živućeg fosila koji se pojavio prije 80 milijuna godina vjeruje se da je predak današnjim morskim psima.

Kamere su ovog predatora već nekoliko puta uhvatile posljednjih nekoliko desetljeća. Zanimljivo, ova je sablasna životinja otkrivena je u 19. stoljeću upravo u Japanu.

Ova prapovijesna zvijer ima tri reda zubi, a njegov su plijen najčešće lignje, premda jede i jedinke iz vlastite vrste. Svoju lovinu napada šuljajući se kao zmija, a čemu ide u prilog svjedoči i njegova zmijolika konstitucija. 

Ovaj je video snimljen prije nekoliko godina, no posljednjih je dana ponovno počeo kružiti društvenim mrežama te postao viralan, prenosi Dnevnik.hr.

Vaša reakcija na temu