Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Nova TV Vojni analitičar o isprobavanju nuklearnog oružja: 'Rusi pokazuju mišiće'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Vojni analitičar o isprobavanju nuklearnog oružja: 'Rusi pokazuju mišiće'

Smatra da će ruskoj ekonomiji naftni embargo jako naštetiti

Nakon gotovo sto dana rata vojni analitičar Ivica Mandić komentirao je rat između Rusije i Ukrajine.

- Ruska vojska nije podcijenjena, već je precijenjena. Problem kalkulacija je vječan. Vrlo je važno koga imate s druge strane, imate li racionalnu ili iracionalnu osobu s druge strane. Dosad se pokazalo da imate problem s iracionalnom, govorim o Vladimiru Putinu.

Predviđanja, u smislu vremenskog perioda, više nisu u domeni ikakve predikcije, nego staklene kugle. Bolje se maknuti od toga - rekao je za Dnevnik Nove TV

Dodao je da je ukrajinskim oružanim snagama nedostajao veliki PZO sustav. 

- Posebno mislim na ruski radarski PZO sustav, da biste mogli neometano koristiti bespilotne letjelice. Jednako je važna isporuka PZO sustava iz Njemačke - rekao je Mandić.

Osvrnuo se na rusko isprobavanje nuklearnog oružja. Rusi, prema Mandiću, samo pokazuju mišiće, ali je neprimjenjivo za Ukrajinu.

Smatra da će ruskoj ekonomiji naftni embargo jako naštetiti.

- Ako se embargo neće spojiti s plinskim, neće dati rezultate. Ne vidim što bi nešto drastično dalo rezultata od naftnog i plinskog embarga. Pad ruske ekonomije bi bio jako ubrzan - dodao je.

Komentirao je ruske prijetnje oko hrane i žitarica. 

- Nadzor pomorskih komunikacija u Crnom moru nadzire Ruska Federacija. Jedan od instrumenata da se to razbije jest isporuka raketa Harpon, drugi dio su pregovori preko Turske da se oslobodi 22 milijuna tona pšenice i da se izveze iz Odese. Oba alata su pripravna - zaključio je Mandić.

Vaša reakcija na temu