Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Polícia Slovenskej republiky Vrećica u ruci i broj na dlanu: Dječaka iz Ukrajine roditelji su poslali preko granice da se spasi
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Vrećica u ruci i broj na dlanu: Dječaka iz Ukrajine roditelji su poslali preko granice da se spasi

'Neustrašiv je i odlučan, pravi, istinski heroj'

Ruska invazija na Ukrajinu koja je započela prošlog četvrtka odnijela je brojne žrtve, i vojne i civilne, te protjerala brojne stanovnike Ukrajine iz njihovih domova, preko granice. 

Slovačka je policija tako u subotu objavila fotografije dječaka (11) koji je došao na slovačku granicu iz Zaporožja, grada u kojemu su u petak ruske snage gađale nuklearnu elektranu. 

- Volonteri su se pobrinuli za njega, odveli ga na toplo, dali mu za jesti i piti. Spremili su mu i za put. Sve ih je osvojio svojim osmjehom! Neustrašiv je i odlučan, pravi, istinski heroj - napisali su na Facebook stranici slovačke policije. 

Zahvaljujući policiji i volonterima, dječak nije dugo bio odvojen od obitelji. Iako su mu mama i tata ostali u Ukrajini, broj telefona na ruci bio je broj njegove rodbine koja je došla po njega što je prije mogla. 


- Suze nam idu. Ovo je najveći heroj sinoćnje noći - poručila je policija u objavi na Facebooku, a s njima su se složili i brojni komentatori koji su dječaku zaželjeli da što prije bude ponovno zajedno sa svojim roditeljima. 

Više od milijun Ukrajinaca je od početka invazije napustilo svoju državu. U Hrvatsku je do danas pristiglo više od 1500 izbjeglica, poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije u petak, prenose 24 sata

Vaša reakcija na temu