Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ZAHVALNI HRVATSKOJ Jedna od najvećih ukrajinskih IT tvrtki zatvara urede u Srbiji, otvara u Zagrebu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ZAHVALNI HRVATSKOJ Jedna od najvećih ukrajinskih IT tvrtki zatvara urede u Srbiji, otvara u Zagrebu

'Hrvatski dobrovoljci otišli su u Ukrajinu pomoći našoj vojsci'

Jedna od najvećih ukrajinskih IT kompanija, Intellias, odlučila je zatvoriti svoje urede u Srbiji i preseliti svoj Balkan IT hub u Zagreb. Na službenim kanalima objavili su kako nemaju osjećaj da su srbijanske vlasti dale dovoljnu potporu Ukrajini. 

- Odabrali smo Hrvatsku zbog njene podrške ukrajinskoj poziciji - pružili su pomoć našoj vojsci i zaštitili naše izbjeglice, poduprli su ukrajinsku kandidaturu za EU i zatvorili nebo za ruske zrakoplove. Veoma nam je važno kako druge države odgovaraju na događaje u Ukrajini, u kojoj su smješteni naši razvojni centri. Vidimo da je hrvatsko političkog vodstvo aktivno podupiralo Ukrajinu u ratu i davalo utočište izbjeglicama. Hrvatski dobrovoljci otišli su u Ukrajinu pomoći našoj vojsci. U svjetlu svega toga donijeli smo odluku da preselimo urede Intelliasa u Zagreb - istaknuo je suosnivač i CEO Intelliasa Vitalij Sedler

Osim toga, Hrvatska ima snažnu IT zajednicu. 

- U zemlji je više od 60 tisuća IT stručnjaka. Uvjereni smo da ćemo zajedno moći ponuditi našim klijentima najvišu kvalitetu tehnoloških rješenja. Također, brinemo za sigurnost naših stručnjaka i stručnjaka koji su trenutno u Ukrajini ili izvan zemlje. Uskoro ćemo vam reći sve o tome, a zasad - slava ukrajinskim vojnim snagama! Slava Ukrajini!, stoji u službenoj objavi.

Jedna je ovo od najvećih ukrajinskih IT kompanija s više od 2500 zaposlenih, piše Zimo. Njihovi razvojni centri smješteni su diljem Ukrajine, u Poljskoj i Zagrebu. Intellias inače razvijaju softver i nude usluge za tvrtke u automobilskoj industriji, navigacijske sustave, financijske i telekomunikacijske tehnologije. Ističu kako njihova rješenja koristi više od dvije milijarde ljudi diljem svijeta.

Vaša reakcija na temu