Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ilustracija Zapadni dužnosnik tvrdi: 'Rusi su namjerno ubili svog zapovjednika'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Zapadni dužnosnik tvrdi: 'Rusi su namjerno ubili svog zapovjednika'

Pregažen je tenkom

Ruskog zapovjednika 37. streljačke brigade pregazilo je rusko oklopno vozilo. Zadobio je teške ozljede obje noge.

- Zapovjednika brigade ubile su vlastite trupe, zbog gubitaka koje je pretrpila njegova brigada. Smatramo da su ga namjerno ubile vlastiti vojnici tako što su ga pregazili tenkom - rekao je neimenovani dužnosnik zapada za Politico.

Kako neki mediji prenose, ruski zapovjednik je pregažen tenkom kojim su upravljali vojnici kojima je zapovijedao, a nakon toga je na nosilima prebačen na liječenja u Bjelorusiji gdje i podlegao ozljedama.

Uz zapovjednika 37. streljačke brigade, izvještaji iz Ukrajine ukazuju na to da je i general-pukovnik koji je vodio veliku rusku jedinicu poginuo u borbi što ga čini sedmim ruskim generalom koji je ubijen od početka invazije.

Rusko ministarstvo obrane ranije je objavilo da je prva faza vojne operacije u Ukrajini uglavnom gotova i da će se fokusirati na potpuno 'oslobađanje' regija Donbas na istoku Ukrajine.

Vaša reakcija na temu