Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash ZAPOSLENICI UMORNI Prestali s održavanjem i popravcima nuklerane elektrane u Černobilu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ZAPOSLENICI UMORNI Prestali s održavanjem i popravcima nuklerane elektrane u Černobilu

Radili su gotovo tri tjedna bez prestanka

Zaposlenici nuklearne elektrane Černobil zbog umora su prestali s održavanjem i popravcima sigurnosne opreme, priopćila je danas Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

IAEA navodi da je ukrajinski regulator obavijestio agenciju da zaposlenici nuklearne elektrane više ne mogu raditi na popravcima i održavanju 'zbog fizičkog i psihičkog umora koji je uslijedio nakon što su gotovo tri tjedna radili bez prestanka'.

'Regulator nema izravnu komunikaciju sa zaposlenicima'

Podsjetimo, danas je Ukrajinska nacionalna energetska kompanija (NEC) Ukrenergo priopćila je da je završila s radovima na popravku nuklearne elektrane Černobil i da je ponovno uspostavila opskrbu električnom energijom, piše CNN.

IAEA navodi da 211 djelatnika Černobila radi bez prestanka u nuklearnoj elektrani još od 23. veljače, odnosno dana ranije nego što su ruske snage zauzele elektranu.

'Regulator nema izravnu komunikaciju sa zaposlenicima, ali dobiva informacije od uprave Černobila koja nije na terenu', rekli su iz IAEA-e, prenosi Index.

Direktor IAEA-e Rafael Mariano Grossi prošloga je tjedna razgovarao s ukrajinskim i ruskim ministrima vanjskih poslova o tehničkoj podršci koja bi trebala osigurati stabilno funkcioniranje svih nuklearnih postrojenja u Ukrajini.

Vaša reakcija na temu