Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Twitter) ZAPOVJEDNIK AZOVA 'Vratit ću se na prvu crtu'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ZAPOVJEDNIK AZOVA 'Vratit ću se na prvu crtu'

Održao govor nakon povratka u Ukrajinu

'Želim zahvaliti gospodinu predsjedniku, njegovom timu, obrambenim snagama i svakom vojniku koji je branio našu domovinu i nastavio se boriti protiv okupatora na prvoj crti dok smo mi bili zarobljeni. To je ogroman doprinos našoj neovisnosti i borbi za našu zemlju', rekao je Denis Prokopenko, jedan od pet zapovjednika Azova, bivših zarobljenika koji su se sinoć uz svečani doček vratili u Ukrajinu. 

Vratit ću se na prvu crtu

Bivši ratni zarobljenik, nakon što se vratio u Ukrajinu iz Turske s još četiri zapovjednika iz Azovstala i ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, održao je govor. U Turskoj su azovci bili otkako ih je Rusija oslobodila u razmjeni ratnih zarobljenika u rujnu. Tvornica Azovstal bila je zadnje uporište ukrajinske obrane u lučkom gradu Mariupolju, koji je na kraju pao u ruke Rusije u svibnju prošle godine, piše Index.

U govoru koji je Prokopenko održao u Lavovu obećao je da će se vratiti na prvu liniju bojišta. 

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, podijelio je snimku, pozivajući ljude da pogledaju lice još jednog vojnika, Kirila Budanova, u pozadini.

Vaša reakcija na temu