Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ZAŠTITA NAJMLAĐIH Njemačka uvodi posebne FFP2 maske za djecu

ZAŠTITA NAJMLAĐIH Njemačka uvodi posebne FFP2 maske za djecu

Političarka Tabea Rößner kritizira jer se to događa tek sada

Savezno ministarstvo zdravstva u Njemačkoj planira uvesti posebne FFP2 maske za djecu, odnosno maske prilagođene dječjem licu. To je za Njemačku medijsku grupu Funke potvrdio glasnogovornik ministarstva zdravstva.

- Moramo razviti standarde za maske za zaštitu od infekcija, posebno za djecu - rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva, prenosi Fenix.

Ministarstvo i Savezni zavod za lijekove i medicinske proizvode (BfArM) trenutačno rade na tome. U dogovoru s Ministarstvom zdravstva, BfArM je pokrenuo standardizaciju maske za zaštitu od infekcija na Njemačkom institutu za standardizaciju, koja bi također trebala uzeti u obzir zaštitne maske prilagođene licu djeteta.

Političarka Tabea Rößner (Zeleni) kritizira jer se to događa tek sada.

- Loše je da nakon 16 mjeseci od početka pandemije koronavirusa još uvijek nema posebnih FFP2 maski za djecu na tržištu. Loše je što u ovom području nema dovoljno istraživanja - rekla je Rößner.

Ukinuta je mjera za obveznim nošenjem maski FFP2 u školama, ali mnoga djeca nose maske u autobusima i vlakovima.

Vaša reakcija na temu