Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Facebook ZELENSKI AMERIČKIM SENATORIMA: Ovo je možda zadnji put da me vidite živog
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ZELENSKI AMERIČKIM SENATORIMA: Ovo je možda zadnji put da me vidite živog

Tražio je dodatnu pomoć

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je od Amerikanaca dodatnu pomoć. Sastao se sinoć s američkim Senatom preko Zooma i od njih zatražio nove sankcije Rusiji i zabranu leta nad Ukrajinom.

Jedan senator sa sastanka, prenosi CNN, kaže da Zelenski traži nove sankcije u području energetike, ali i dodatno naoružanje kao pomoć u obrani od ruske invazije. Također, naveo je da ukrajinski predsjednik traži od SAD-a zabranu uvoza ruske nafte, ali i prekid svih komercijalnih transakcija putem Vise i Mastercarda.

Nešto kasnije, objavljeno je da kartice Mastercard ili Visa izdane u Rusiji neće raditi u inozemstvu, a kartice izdane u inozemstvu neće raditi unutar zemlje.

Zelenski je Amerikancima zahvalio na dosadašnjoj pomoći. Sastanak je trajao oko sat vremena, a odmah na početku sastanka Zelenski je Amerikancima rekao da je ovo možda zadnji put da ga vide živog.

Zelenski je u nekoliko navrata rekao da je 'meta broj jedan', dodavši kako ga ruski specijalci traže, a jučer je britanski Times objavio da je Zelenski preživio najmanje tri pokušaja atentata posljednjih dana.

Times je nedavno objavio da su plaćenici iz tzv. Wagner grupe i čečenskih specijalnih snaga poslani da eliminiraju Zelenskog, piše Index.

Vaša reakcija na temu