Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Zelenski poručio: Ukrajina je spremna razgovarati o statusu neutralnosti, to je bitna točka
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Zelenski poručio: Ukrajina je spremna razgovarati o statusu neutralnosti, to je bitna točka

Uoči novog kruga

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u razgovoru sa skupinom ruskih novinara putem videopoziva da je Ukrajina spremna razgovarati o usvajanju neutralnog statusa u sklopu mirovnog sporazuma s Rusijom, prenosi Reuters. 

Zelenski je istaknuo kako je ruska invazija prouzročila uništenje gradova u kojima se govori ruski te naglasio kako je šteta veća od ruskih ratova u Čečeniji. 

- Sigurnosna jamstva i neutralnost, nenuklearni status naše države. Spremni smo ići na to. Ovo je najvažnija točka - rekao je Zelenski u intervjuu za koji je ruska agencija za nadzor medija upozorila ruske medije da ga ne prenose. 

Zelenski je cijelo vrijeme s novinarima razgovarao na ruskom jeziku, a otkrio je i da je Ukrajina s Rusijom na pregovorima raspravljala i o upotrebi ruskog jezika u Ukrajini. Ipak, istaknuo je kako Ukrajina odbija razgovarati o drugim ruskim zahtjevima kao što je demilitarizacija zemlje. 

Jedan od ukrajinskih pregovarača David Arakhamia najavio je u nedjelju kako će izaslanstva Ukrajine i Rusije održati novi krug pregovora u Turskoj. Pregovori će trajati od ponedjeljka do srijede, prenose 24 sata 

Vaša reakcija na temu