Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Facebook ZELENSKI UKRAJINCIMA: Siguran sam da ćete se uskoro moći vratiti kući
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ZELENSKI UKRAJINCIMA: Siguran sam da ćete se uskoro moći vratiti kući

'Podržite našu borbu, jer ako Ukrajina ne izdrži, Europa neće izdržati'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u videoporuci na Facebooku poručio izbjeglim Ukrajincima kako je siguran da će im uskoro moći reći da se vrate u svoju zemlju jer prijetnje više nema.

Potvrdio je da postoje humanitarni koridori i poručio svima koji mogu da se nastave boriti.

- Uspjeli smo postići sporazum o pružanju pomoći onim gradovima u Ukrajini koji su u najtežoj i najgoroj situaciji – Mariupolju i Volnovakhi, kako bismo spasili djecu, žene i starije ljude. Time želimo osigurati lijekove i hranu onima koji tu borave na tim mjestima - rekao je ukrajinski predsjednik.

Dodao je da čine sve što mogu kako bi osigurali funkcioniranje sporazuma. 

- Vidjet ćemo možemo li ići dalje u našim pregovorima s Rusijom - dodao je Zelenskij u obraćanju.

Jučer se Zelenski zahvalio međunarodnoj zajednici na solidarnosti s Ukrajinom. Posvetio je minutu šutnje za poginule i pozvao građane Europe da 'izađu na ulicu' i podrže Ukrajinu.

- Podržite našu borbu, jer ako Ukrajina ne izdrži, Europa neće izdržati. Ako mi padnemo, i vi ćete pasti. Svi ste vi danas Ukrajinci - zaključio je.

Vaša reakcija na temu