Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot ZELENSKI ZABRINUT 'Bojim se da ćemo izgubiti podršku obje stranke u Americi'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ZELENSKI ZABRINUT 'Bojim se da ćemo izgubiti podršku obje stranke u Americi'

'Neki republikanci šalju opasne poruke'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je strah od gubitka dvostranačke podrške Sjedinjenih Država, nakon onoga što je nazvao 'opasnim porukama koje dolaze od nekih republikanaca', prenosi Index.

'Mike Pence (bivši američki potpredsjednik, op.a.) nas je posjetio i podržava Ukrajinu. Prije svega, kao Amerikanac, a zatim kao republikanac', izjavio je Zelenski na konferenciji za novinare jučer u Kijevu. 

'Imamo dvostranačku podršku. Međutim, u njihovim krugovima kruže različite poruke o podršci Ukrajini. Neki republikanci šalju ponekad opasne poruke da bi podrška mogla biti manja.'

Zelenski je naglasio da je, bez obzira tko osvoji sljedeće američke predsjedničke izbore, održavanje dvostranačke podrške 'najvažnija stvar za Ukrajinu'.

Tijekom iste konferencije za novinare, Zelenski je na pitanje boji li se za vlastiti život, odgovorio da smatra da je situacija 'opasnija za Putina' zbog rastućeg broja međunarodnih protivnika ruskog predsjednika.

Podsjetimo, pitanje treba li SAD nastaviti pomagati Ukrajini protiv ruske invazije stvorilo je podjelu unutar Republikanske stranke.

Kandidati republikanaca za predsjednika podijeljeni su u dva tabora: izolacionisti, posebno bivši predsjednik Donald Trump i guverner Floride Ron DeSantis, koji smatraju da je SAD previše uključen u podršku ukrajinskim naporima za obranu od ruske invazije; i jastrebovi, uključujući nekoliko bivših dužnosnika Trumpove administracije, koji zagovaraju još agresivniji stav prema Rusiji. Oba tabora upozoravaju da bi mogao uslijediti svjetski rat ako se ne poslušaju njihovi stavovi.

Vaša reakcija na temu