Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Zelenski zahvalio Ukrajincima za 50 dana otpora
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Zelenski zahvalio Ukrajincima za 50 dana otpora

'Najblaže rečeno, nitko nije bio uvjeren da ćemo preživjeti'

Nakon teških eksplozija, na neobjavljenoj lokaciji na Crnom moru potonuo je zapovjedni brod ruske crnomorske flote, krstarica Moskva. U Ukrajini se njegovo potonuće slavi kao novi veliki uspjeh domaće vojske koja je prva javila da ga je raketirala, dok rusko ministarstvo obrane tvrdi da je jedan od najvažnijih brodova ruske mornarice potonuo zbog eksplozije skladišta streljiva. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zahvalio je ukrajinskom narodu za 50 dana otpora brutalnom napadu susjedne Rusije, javlja HRT.

- Zahvaljujući Bogu, ukrajinskim oružanim snagama i našem narodu - obranili smo većinu svoje zemlje - rekao je Zelenski u dnevnoj video poruci objavljenoj na Telegramu u četvrtak kasno navečer.

- Pedeset dana naše obrane je postignuće. Postignuće milijuna Ukrajinaca - dodao je.

Predsjednik je također rekao da se prisjeća prvih dana ruske invazije na Ukrajinu.

- Najblaže rečeno, nitko nije bio uvjeren da ćemo preživjeti, rekao je. Mnogi su mu savjetovali da napusti zemlju - nastavio je Zelenski, dodavši: 'Savjetovali su da se de facto predamo tiraniji'.

- Ali oni nisu poznavali Ukrajince i nisu znali kako su oni hrabri i koliko cijene slobodu, da živimo kako želimo - poručio je.

Ukrajinski čelnik također je zahvalio svima koji podržavaju Ukrajinu.

Rekao je da je u 50 dana promijenio način na koji gleda mnoge političke lidere.

Vidio je 'veliku velikodušnost' među onima koji nisu bogati i odlučnost među onima koje drugi nisu shvaćali ozbiljno. Ali Zelenski je također rekao da je vidio da se neki političari ponašaju kao da nemaju moć.

Vaša reakcija na temu