Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Zelenskij: Irpin je oslobođen. Bravo!
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Zelenskij: Irpin je oslobođen. Bravo!

Ukrajinski predsjednik je rekao da je Mariupol i dalje pod opsadom

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je sinoć da ukrajinske trupe ponovno zauzimaju teritorij oko glavnog grada i potiskuju rusku vojsku. 

- Naši branitelji napreduju u regiji Kijev, vraćajući kontrolu nad ukrajinskim teritorijem - rekao je.

Pohvalio je, navodi Index, vraćanje Irpina pod kontrolu Ukrajine. 

- Irpin je oslobođen. Bravo! Zahvalan sam svima koji su radili na ovom rezultatu. Okupatori su odgurnuti od Irpina. Odgurnuti od Kijeva. Međutim, prerano je govoriti o sigurnosti u ovom dijelu naše regije. Borbe se nastavljaju - kazao je Zelenskij.

Dodao je da ruske trupe i dalje kontroliraju područje sjeverno od Kijeva i da će nastaviti s napadima iako su 'stotine i stotine jedinica spaljene i uništene neprijateljske opreme' razasute tim područjem.

Rekao je da je Mariupol i dalje pod opsadom. 

- Ruske trupe nisu dopuštale da se danas organizira nikakav humanitarni koridor, nisu dopuštale prekid vatre - rekao je.

Vaša reakcija na temu