Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot ZELENSKIJ ZAPRIJETIO: Ovo je zadnje upozorenje!
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ZELENSKIJ ZAPRIJETIO: Ovo je zadnje upozorenje!

'Teške bitke su pred nama. Ne možemo razmišljati tako da smo već prošli sve testove'

U noćnom videoobraćanju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da je vojna situacija na istoku zemlje i dalje jako teška. Kazao je i da se ruske trupe na sjeveru povlače 'sporo, ali primjetno'. No, upozorio je da se pripremaju za nove žestoke napade u Donbasu.

- Teške bitke su pred nama. Ne možemo razmišljati tako da smo već prošli sve testove - rekao je Zelenskij.

Poslao je poruku proruskim liderima instaliranima u okupiranim gradovima i ta poruka glasi - 'nećete dugo'. Takve je lidere nazvao prvoaprilskom šalom i usporedio takve lokalne uprave s onima u nacističkoj Njemačkoj. 

- Moja poruka njima je jednostavna: odgovornost za suradnju je neizbježna. Sutra ili prekosutra je sporedno pitanje. Ključno je to da je povratak pravde neizbježan - rekao je.

Zelenskij je rekao da je Moskva prijetila zaposlenicima poduzeća i lokalnoj vlasti na okupiranim dijelovima Ukrajine, no rekao je da će svaka suradnja s takvim čelnicima imati posljedice. 

- Bit će problema za suradnju s njima ili izravno s okupatorima. Ovo je posljednje upozorenje - rekao je. 

Istaknuo je uspješnu evakuaciju civila u petak kroz humanitarne koridore u tri regije: Donjeck, Luhansk i Zaporižja.

Polovina od više od 6000 evakuiranih pobjegla je iz opkoljenog lučkog grada Mariupolja, rekao je. 

- Dogovaramo se i o uklanjanju ranjenih i mrtvih iz grada - istaknuo je Zelenskij dodajući da Turska posreduje između Rusije i Ukrajine po tom pitanju, javlja Index.

Vaša reakcija na temu