Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Žena bivšeg ukrajinskog zastupnika uhvaćena na granici s 30 milijuna dolara?
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Žena bivšeg ukrajinskog zastupnika uhvaćena na granici s 30 milijuna dolara?

Bio je u koferima bez deklaracije

Anastasija Kotvitska, supruga bivšeg zastupnika Narodne fronte Ihora Kotvitskog, navodno je pokušala iz Ukrajine preko Zakarpatje u torbama prenijeti 28 milijuna dolara i 1.3 milijuna eura, što je gotovo 30 milijuna dolara.

Zaustavljena je na granici u Mađarskoj i privedena, piše Interfax.

- Prema operativnim informacijama, carinici su je uhvatili u ilegalnom prenošenju 28 milijuna dolara i 1.3 milijuna eura preko državne granice, na kontrolnom punktu Vilok u Mađarsku. Novac je bio u koferima bez deklaracije i mimo carinskih propisa - piše u priopćenju koje je objavio Interfax, prenosi Index.

Navodi se da je pokrenut kazneni postupak prema 2. članku 364. Kaznenog zakona Ukrajine. Prema članku, predviđa se kazna zatvora od tri do šest godina.

Ihor Kovitski je ukrajinski poslovni čovjek i političar koji je rođen u Harkivu. Od 2006. do 2014. bio je član Regionalnog vijeća u Harkivu i član je stranke Narodni front.

Vaša reakcija na temu