Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Žene, djeca i starci evakuirani iz Azovstala
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Žene, djeca i starci evakuirani iz Azovstala

Što sad?

Ukrajina je danas poslijepodne objavila da su sve žene, djeca i starci evakuirani iz Azovstala, mariupoljske čeličane koja je u potpunom okruženju ruskih snaga. Nije jasno gdje se trenutno nalaze žene djeca i starci koji su evakuirani, a BBC javlja kako bi moglo proći dosta vremena prije nego što ta informacija bude objavljena

Naime, prilikom ranijih evakuacija civila iz Azovstala, ali i drugih područja u okruženju ruskih snaga, civili su prvo odvedeni u ruske tzv. filtracijske kampove, koji su uspostavljeni izvan Mariupolja. U njima ruske snage provjeravaju civile prije nego što im dozvole da krenu prema teritoriju pod kontrolom Ukrajine.

U jednoj ranijoj evakuaciji, taj transfer je trajao punih pet dana, iako je udaljenost koju su civili proputovali može biti pređena u nekoliko sati, navodi BBC, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu