Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / HRT ŽIVOT U LAVOVU Promet teče normalno, restorani su puni, ali raste ratna psihoza
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ŽIVOT U LAVOVU Promet teče normalno, restorani su puni, ali raste ratna psihoza

Udaljen je nekoliko stotina kilometara od prve linije oko Kijeva

Sirene koje upozoravaju na opasnost i danas su se više puta oglasile u Lavovu. Reporter HRT-a Miro Aščić kazao je u središnjem Dnevniku HTV-a da se uzbune u Lavovu sve češće oglašavaju, a zadnja je završila malo prije 19 sati, no građani se znaju se nositi s ratnom situacijom. 

Grad je pun ljudi, promet teče normalno. Restorani su puni, a na ulicama ima i uličnih svirača.

Iako je Lavov u dosegu ruskih krstarećih raketa koje Rusija ispaljuje s brodova iz Crnog mora, teško je očekivati da bi tako razorno oružje bilo upotrijebljeno i bačeno na središte Lavova.

No ratna psihoza raste. HRT-ova ekipa danas je na putu od Mađarske granice prema tom gradu vidjela ukrajinske vojnike kako postavljaju bunkere na vijadukte i mostove.

Bunkeri se nalaze i oko samog Lavova. Udaljen je nekoliko stotina kilometara od prve linije oko Kijeva te se nalazi i dvjestotinjak kilometara od bjeloruske granice.

Posljednje vrijeme sve se češće u vojnim krugovima spominje mogućnost da bi Rusija sa sjevera, iz smjera Bjelorusije, mogla napasti Ukrajinu i pokušati je potpuno odsjeći od Zapada, a posebice od Poljske, i na taj način zaustaviti dotok oružja sa Zapada.

O tome govore i neki ruski vojni analitičari koji su vrlo kritični prema ruskoj vojnoj operaciji.

- Što će biti, vidjet ćemo, ali jedno je sigurno - Ukrajina na tako ponižavajuće uvjete koje joj je Rusija postavila ne može pristati, a da nije poražena na vojnom polju. Rusija je s druge strane otišla predaleko da bi se mogla zaustaviti. Tako da se može očekivati da će se ova humanitarna kriza nastaviti i da će rasti broj izbjeglica - zaključio je Aščić. 

Vaša reakcija na temu