Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ŽIVOT U NUKELARNOM RATU 'Povlačenje u skloništa, zamatanje mrtvih, spaljena zemlja'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ŽIVOT U NUKELARNOM RATU 'Povlačenje u skloništa, zamatanje mrtvih, spaljena zemlja'

Fizičar opisao razorne posljedice

Nuklearni fizičar Tonči TadićN1 Studiju uživo govorio je o razornim posljedicama nuklearnog rata te je opisao kako bi izgledao život u slučaju nuklearnog rata.

'Nuklearni rat znači da se povlačite u skloništa. Ako umru oni koji su s vama, ne možete ih zakopati, nego ih morate zamotati u najlon vreće i čuvati u skloništu 15 dana. Ostajete bez hrane i vode. Oko vas je spaljena zemlja. Nitko normalan ne želi osvojiti takvu Ukrajinu, što će mu takva uništena zemlja?! Zar itko misli da će samo jedna bomba dovesti do promjene na bojištu u Ukrajini? Jedna bomba tu ne znači ništa! Osim što otvara Pandorinu kutiju.

Svima mora biti jasno, kao što je jasno svakom nuklearnom fizičaru, da nuklearni rat nije samo bacanje bombe i velika lijepa gljiva koja se lijepo vidi na RT-u, nego da postoji čitav niz oružja koje čak Ukrajina može upotrijebiti. Kad je neka nacija suočena s nuklearnim genocidom, onda joj nitko neće zamjeriti da upotrijebe apsolutno sve, a vidjeli smo već da je Ukrajina maštovita po pitanju korištenja oružja', naveo je Tadić.

Napomenuo je da osim klasičnih nuklearnih bombi postoje i radioaktivne bombe koje se mogu raznijeti iznad bilo kojeg cilja koji se čini zanimljiv i opravdan.

'Korištenje jedne bombe znači da Vladimir Putin otvara Pandorinu kutiju gdje mu šamar može doletjeti ne samo iz NATO-a, nego iz same i Ukrajine pa čak i Kine', istaknuo je Tadić.

'Nuklearno oružje mi je odvratno i smatram da bi ga trebalo izbaciti iz upotrebe, ali moramo znati kako funkcionira da upozorimo druge', zaključio je Tadić.

Vaša reakcija na temu