Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash APSOLUTNI HIT Privatni avioni bilježe najveći promet do sad

APSOLUTNI HIT Privatni avioni bilježe najveći promet do sad

Zaprimili bi i do 300 upita na dan

Zbog velikog broja otkazanih letova i raznih zabrana putovanja koja variraju od zemlje do zemlje, u zračnim je lukama sve manji promet.

No, ovakve probleme nemaju u poslovnoj avijaciji, u kojoj se bilježi 30 posto novih putnika, onih koji prvi put lete mlažnjacima u koje stane šestero ljudi, javlja RTL.

'Kao prvo, od samog dolaska na aerodrom do dolaska na avion potrebno je 15 minuta, nikad više. Znači, letimo na destinaciju koju oni odaberu, a ako im se oduži neki sastanak ili imaju kašnjenje iz bilo kojeg razloga onda nazovu i mi pričekamo', kazao je Krešimir Jung, pilot i suvlasnik privatne aviokompanije. 

Putnici su najčešće poslovni ljudi, imućnije privatne osobe iz više srednje klase, kao i turisti koji žele putovati i brzo i sigurno, bez izlaganja gužvama u zračnim lukama.

'Ako ih ide četvero, petero, šestero onda i nije tolika razlika u cijeni u odnosu na redovne linije', izjavio je Vedran Jung, suvlasnik privatne aviokompanije.

U lipnju 2019. kroz Hrvatske je luke prošlo više od milijun i pol putnika, dok ih je ovog lipnja bilo 83.045 ili 94,7 posto manje.

Prošlog srpnja kroz zračne luke je prošlo gotovo dva milijuna putnika, a ovog 81,6 posto manje, 363.805 putnika.

S cijenom dolaze privatnost i komfor, od terminala za generalnu avijaciju, pa sve do aviona koji je udaljen tek nekoliko metara. Vlasnici su uvjereni da će ovakav tip prijevoza biti sve popularniji.

'Kad su vidjeli da je ovo apsolutno sigurno i uz najmanji gubitak njihovog vremena, da su tu u nekakvoj privatnoj atmosferi i bez gužvi mislim da će se taj glas širiti okolo i da će se svake godine bilježiti porast', pojasnio je Jung. 

Dosadašnji rezultati, zajedno s 200 do 300 putnika na dan već sada tjeraju ovu aviokompaniju na širenje, pa će tako umjesto s dva, uskoro letjeti s tri mlažnjaka.

Vaša reakcija na temu