Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash BOTULIZAM Žena umrla, a još 12 ljudi u bolnici nakon što su pojeli sardine

BOTULIZAM Žena umrla, a još 12 ljudi u bolnici nakon što su pojeli sardine

Turisti se otrovali u restoranu u Francuskoj

Žena je umrla, a 12 ljudi je hospitalizirano nakon izbijanja botulizma, rijetka, ali teška bolest, u sardinama koje su poslužene u restoranu u jugozapadnoj Francuskoj, piše The Guardian, prenosi Danas.

Botulizam je ozbiljna neurološka bolest koja se obično uzrokuje konzumiranjem hrane koja nije bila pravilno čuvana, a ovaj restoran u Bordeauxu sam je čuvao sardine, kažu iz zdravstvene uprave DGS-a.

Još se ne zna nacionalnost 32-godišnjakinje koja je umrla. Liječnik u bolnici Pellegrin u Bordeauxu, Benjamin Clouzeau, rekao je da je 12 osoba još uvijek na hitnom liječenju u srijedu ujutro.

Pet ih je bilo na respiratornoj potpori, a radi se o američkim, irskim i kanadskim državljanima. Njemački državljanin otputovao je kući na liječenje, kao i stanovnik Barcelone, rekao je liječnik.

Svi su oni jeli u vinskom baru Tchin Tchin između 4. i 10. rujna, kada je u gradu, poznatom po vinu i hrani, obično bio velik broj turista. Svi su jeli sardine koje je vlasnik restorana spremio u staklenke, priopćio je DGS.

Botulizam je smrtonosan u 5-10 posto slučajeva zbog toksina kojeg stvara bakterija Clostridium botulinum, a koji se može pojaviti kada konzervirana hrana nije dovoljno sterilizirana.

Vaša reakcija na temu