Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Britanski Guardian hvali Split i božanstvene dalmatinske otoke

Britanski Guardian hvali Split i božanstvene dalmatinske otoke

Novinarka je obišla brojne prirodne i kulturne znamenitosti Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije

Prestižni britanski The Guardian objavio je prilog 'Let’s Split: Croatian island-hopping is heavenly' u kojemu su, osim Splita, posebno istaknute ljepote otoka Brača, Hvara, Šolte, Visa i Mljeta. Reportažu koju potpisuje novinarka Eve Wiseman rezultat je suradnje Predstavništva HTZ-a u Londonu i TZ Splitsko-dalmatinske županije s uredništvom The Guardiana, odnosno sestrinskog medija Observera.


Novinarka Eve Wiseman obišla je brojne prirodne i kulturne znamenitosti Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno je istaknula sinergiju Splita i otoka srednje i južne Dalmacije koji su dostupni redovnim i brzim trajektnim linijama. Uz nesvakidašnje prirodne ljepote, novinarka je naglasila bogatstvo kulturne baštine, povijesti i nezaobilaznih eno-gastronomskih iskustava lokalnih konoba koje će očarati svakog posjetitelja. Opisala je i fotografirala razne lokacije i atrakcije, od Dioklecijanove palače, Zlatnog rata, Paklenih otoka i Šolte pa sve do grada Hvara, Bola na Braču, Plave spilje na Visu i Nacionalnog parka Mljeta. Kako je naglasila novinarka, spomenute destinacije sačinjene su od pregršt zanimljivih sadržaja koji će zadovoljiti i one s najvećim očekivanjima.

'Zastupljenost Hrvatske u najpopularnijim britanskim medijima uvelike utječu na kvalitetnu prezentaciju naše zemlje na britanskom tržištu s kojeg u ovoj godini ostvarujemo odlične rezultate. Naime, prema podacima sustava eVisitor s britanskog je tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvareno preko 134.400 dolazaka i gotovo 540.000 noćenja što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima', poručuju iz HTZ-a.

Vaša reakcija na temu