Čak pet hrvatskih otoka je na popisu top destinacija Business Insidera!

Čak pet hrvatskih otoka je na popisu top destinacija Business Insidera!

Svi bi ih rado posjetili

U trenutku kada značajan dio Europe nakon uspješne borbe protiv korona virusa ponovno otvara svoje granice, portal Business Insider objavio je popis 100 otoka koje bi svi rado posjetili - a na njemu je i čak pet hrvatskih otoka. Popis je portal objavio još 2018. godine, a svake ga godine 'osvježe' i nadopune voditelji turističkih agencija iz cijeloga svijeta i najpoznatiji svjetski putopisni blogeri. Evo kojih se pet bisera Jadrana ove godine našlo na listi Business Insidera.

Vis

Vis je bio zbog svog strateškog položaja sve do kraja 1980-ih zatvoren za gotovo sve posjetitelje, posebno za strance, pa se turizam nije razvio. Nakon osamostaljenja Hrvatske, turizam se počeo razvijati, a Vis je danas među najpopularnijim otočnim odredištima u Hrvatskoj, dijelom i zbog toga što se tek nedavno počeo razvijati pa je tako sačuvao svoj izvorni šarm i ljepotu, netaknutu od moderne turističke industrije, prenose 24 sata.

- Na otoku nema ni kampova za turiste jer je sve do kraja 80-ih godina prošlog stoljeća Vis bio vojna baza. Kako se otok polako počeo otvarati, stranci iz cijelog svijeta na Vis su počeli dolaziti uživati u autentičnom ambijentu, kulturi i kulinarskom delicijama. Svatko tko traži mir, pronaći će ga na predivnim plažama Visa i njihovim skrivenim uvalama - napisao je Renee Sundgren iz Topdeck Travela.

Šolta

- Na Šoltu ćete se zaputiti kako bi osjetili tradicionalni otočni život i pobjegli od gužve. Na ovaj se brdoviti otok strmih obala i rustikalnih sela može doći trajektom iz Splita. Šolta je poznata po medu od divljeg ružmarina i maslinovom ulju koje se pravi od plodova više od tisuću godina starih stabala masline. Svi koji dođu na otok mogu biti probati lokalnu kuhinju - rekla je glasnogovornica internetskog portala za uspostavljanje cijena Travel Supermarket Emma Grimster.

Mljet

- Mljet je najistočniji veći otok u Dalmaciji i jedan od najzavodljivijih jadranskih otoka. Uspostava nacionalnog parka otok je učinilo atraktivnijim, ali ni od tad na Mljetu nema gužve. Posjetitelji uglavnom gravitiraju ka turističkoj enklavi oko Pomene, a ostatak otoka praktički je netaknut i nudi dozu mira koja stvarno oduzima dah - rekao je direktor tvrtke müvTravel Michel Karam.

Brač

- Hvar i Vis su jako lijepi, ali jako su popularni među turistima. Ako tražite nešto malo mirnije, ja bih vam definitivno preporučio Brač. Malo je jeftiniji od Hvara i pokazuje prirodnu ljepotu Hrvatske. Uživat ćete na bijelim kamenim plažama i u autentičnoj hrvatskoj kulturi. Ako radite turneju po otocima, morate ga posjetiti - rekao je izvršni direktor KAYAK Europe John-Lee Saez.

Hvar

- Poput većine dalmatinskih otoka i Hvar ima idilično plavetnilo i pješčane plaže. Preporučio bih vam da unajmite moped i s njim pokušate obići nepristupačne plaže i zabaviti se. Sam grad Hvar noću je jako veseo i živ, svježu ribu možete naći mnogim restoranima, a i lokalni kafići imaju dobru ponudu - rekao je Leon Sicilliano, video producent u Business Insideru i Insideru.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(66407, "");
Pregledaj komentare