Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Češki predsjednik svojim građanima najavio zabranu putovanja do kraja godine

Češki predsjednik svojim građanima najavio zabranu putovanja do kraja godine

Hrvatski ministar Gari Cappelli rekao je da će razgovarati s češkom ministricom turizma kako bi pronašli način na koji bi Česi ovog ljeta ipak mogli u Hrvatsku

Češki predsjednik Miloš Zeman najavio je da će putovanja u druge zemlje biti zabranjena do kraja godine zbog pandemije koronavirusa. Kazao je da bi trenutačna ograničenja na granicama trebala trajati godinu dana 'kako putnici ne bi donijeli novi val zaraze s putovanja u zemlje u kojima epidemija još nije završila'. 

Sredinom ožujka Češka je zabranila ulazak i izlazak iz zemlje kako bi suzbila širenje virusa. Iz zabrane napuštanja zemlje izuzeti su oni koji putuju na posao, vozači kamiona i osobe koje imaju važne razloge za odlazak u drugu državu, kao što je medicinsko liječenje.

Putničke agencije i druge turističke tvrtke ranije su zatražile da se barem dopuste putovanja u Slovačku i Hrvatsku, koje su posebice popularna turistička odredišta među Česima i gdje su slučajevi zaraze koronavirusom rijetki. 

Hrvatski ministar turizma Gari Cappelli najavio je da će razgovarati s češkom ministricom Klarom Dostalovom kako bi zajedno našli mogućnost dolaska čeških turista u Hrvatsku.

Vaša reakcija na temu