Češki predsjednik svojim građanima najavio zabranu putovanja do kraja godine

Češki predsjednik svojim građanima najavio zabranu putovanja do kraja godine

Hrvatski ministar Gari Cappelli rekao je da će razgovarati s češkom ministricom turizma kako bi pronašli način na koji bi Česi ovog ljeta ipak mogli u Hrvatsku

Češki predsjednik Miloš Zeman najavio je da će putovanja u druge zemlje biti zabranjena do kraja godine zbog pandemije koronavirusa. Kazao je da bi trenutačna ograničenja na granicama trebala trajati godinu dana 'kako putnici ne bi donijeli novi val zaraze s putovanja u zemlje u kojima epidemija još nije završila'. 

Sredinom ožujka Češka je zabranila ulazak i izlazak iz zemlje kako bi suzbila širenje virusa. Iz zabrane napuštanja zemlje izuzeti su oni koji putuju na posao, vozači kamiona i osobe koje imaju važne razloge za odlazak u drugu državu, kao što je medicinsko liječenje.

Putničke agencije i druge turističke tvrtke ranije su zatražile da se barem dopuste putovanja u Slovačku i Hrvatsku, koje su posebice popularna turistička odredišta među Česima i gdje su slučajevi zaraze koronavirusom rijetki. 

Hrvatski ministar turizma Gari Cappelli najavio je da će razgovarati s češkom ministricom Klarom Dostalovom kako bi zajedno našli mogućnost dolaska čeških turista u Hrvatsku.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(63586, "");
Pregledaj komentare
29