Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CroRoutes: Postani turistički interpretator baštine

CroRoutes: Postani turistički interpretator baštine

Prijavite se na program neformalnog obrazovanja kroz ciklus 11 jednodnevnih edukativnih radionica

Od 26. siječnja do 2. ožujka 2022. Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute Tur Kultur vodi vas kroz hrvatske županije seminarima iz projekta 'CroRoutes – turistička interpretacija baštine na kulturnim rutama'.

Znate li kako sveti Jeronim, rimski carevi, pećinski čovjek, Zrinski i Frankopani, izumitelji, srebrnjaci srednjeg vijeka, bajke i priče, čipka, tvrđe i dvorci povezuju i umrežavaju hrvatske županije?

Upravo kroz projekt CroRoutes – turističke interpretacije baštine na kulturnim rutama, održava se ciklus 11 jednodnevnih edukativnih radionica/webinara u organizaciji Hrvatske udruga za turističke i kulturne rute Tur Kultur s ciljem prijenosa znanja i vještina za novo, inovativno 'zanimanje' turistički interpretator baštine na kulturnim (turističkim) rutama kroz sustav storytellinga (pričanja priča), kao i stjecanja znanja i vještina za pokretanje poduzetničkih inicijativa u kulturnim i kreativnim industrijama tj. novih, atraktivnih turističkih proizvoda u sklopu kulturnih ruta koje se temelje na participativnom iskustvima i doživljajima.

Ciklus 11 radionica i webinara predstavlja uspješne primjere interpretacije kulturne baštine iz prakse, obraditi teme kako osmisliti kulturno turistički proizvod, inovativno i inspirativno interpretirati baštinu kroz storytelling i storydoing platforme, pokrenuti poduzetničke aktivnosti u kulturnim i kreativnim industrijama temeljene na kulturnoj baštini, postati uspješan menadžer u kulturnom turizmu, osmisliti i izraditi marketinšku kampanju kulturne rute te upoznati sudionike tko su turisti kulturnog turizma i kako doći do njih.

Edukacije/webinare vode iskusni predavači, interpretatori kulturne baštine, vodeći ljudi u turizmu, muzejski djelatnici i licencirani turistički vodiči.

Prve dvije radionice održavaju se 26.01. i 27.01.2022. od 10.00 do 15.30 sati, povezati će Krapinsko-zagorsku i Dubrovačko-neretvansku, te Istarsku i Međimursku županiju.

Teme prve radionice su: Kako pećinski čovjek povezuje Krapinsko-zagorsku i Dubrovačko-neretvansku županiju i može li biti tema zajedničke kulturne rute, predstavljanje inovativne kulturne rute Potemkino selo, muzeji i interpretacijski centri kao elementi ponude kulturne rute, digitalizacija kulturne baštine, interpretacija kulturne baštine kao poduzetnička aktivnost.

Teme koje će obraditi radionica za Istarsku i Međimursku županiju su: Kako sveti Jeronim može približiti i povezati dvije udaljene županije u zajedničku kulturnu rutu, turistifikacija kulturne baštine sa stilom – Mreža Nikola Tesla, kako je lički genij postao inspiracija za kulturnu rutu, digitalizacija kulturne baštine, interpretacija kulturne baštine kao poduzetnička aktivnost.

Predavači su Robert Baćac, Dubravko Fijačko, Ivan Radošević, Manuela Hrvatin, Tamara Đelić Nikolić, Jasenka Ricl i Kristina Nuić Prka.

Više o temama, predavačima, terminima i načinima prijave pronađite na FB stranici Udruge Svrha projekta, osim socijalne uključenosti, je jačanje motivacije za daljnjim, formalnim obrazovanjem sudionika što bi rezultiralo pokretanjem vlastitih poduzetničkih aktivnosti na temu kulturnih i kreativnih industrija u turizmu i interpretaciji baštine.

Projekt provodi Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute Tur Kultur zajedno s partnerskim udrugama: Hrvatsko društvo kulturnog turizma iz Osijeka i Dalmatia Event iz Splita. Projekt se provodi godinu dana s brojnim aktivnostima među kojima su: laboratorij kulturnih i kreativnih industrija na području baštine, on-line sajam inovacija za valorizaciju kulturne baštine, izrada podcastova s prezentacijama postojećih inovativnih pristupa u korištenju kulturne baštine za samozapošljavanje, volonterski on-line kamp.

Vaša reakcija na temu