Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Delta Air Lines uvodi direktnu avioliniju New York-Dubrovnik

Delta Air Lines uvodi direktnu avioliniju New York-Dubrovnik

Hrvatska nikad povezanija s Amerikom

Američki avioprijevoznik Delta Air Lines uvodi direktnu avioliniju koja će od 3. srpnja prometovati prema Hrvatskoj i to na relaciji New York - Dubrovnik. Nova aviolinija prometovat će četiri puta tjedno između zračne luke John F. Kennedy (JFK) u New Yorku i ZL Dubrovnik.

- Uvođenjem nove aviolinije Delta Air Linesa koja će povezivati New York i Dubrovnik naša je zemlja postala povezanija s tržištem SAD-a nego ikada prije. Ovo su sjajne vijesti jer ćemo ovim letom u ovoj sezoni ugostiti znatno veći broj Amerikanaca što je posebice važno za južne hrvatske destinacije koje su na američkom tržištu iznimno popularne - istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Prema Hrvatskoj će prometovati zrakoplovi tipa Boeing 767-300 s 226 sjedećih mjesta, a Delta Air Lines već je treća aviokompanija koja će ove sezone povezivati Hrvatsku i SAD.

- Naši putnici u središtu su svega što radimo, uključujući destinacije prema kojima letimo, a s obzirom da je Hrvatska bila jedna od prvih europskih zemalja koja se ponovno otvorila američkim putnicima, na ovu veliku potražnju odgovaramo uvođenjem ovog leta. Turisti u Hrvatskoj mogu uživati ​​u mnogim sadržajima, a mi smo uzbuđeni što ćemo našim putnicima ovog ljeta moći ponuditi veći izbor odredišta istovremeno podržavajući lokalno gospodarstvo i globalni oporavak industrije putovanja - izjavio je viši potpredsjednik u Delta Air Linesu Joe Esposito.

Delta Air Lines jedna je od najvećih i najuspješnijih svjetskih zrakoplovnih kompanija. Sjedište imaju u Atlanti, a prije globalne pandemije ova je kompanija svake godine prevozila oko 200 milijuna putnika na više od 300 destinacija u 50 zemalja. Delta Air Lines je također vodeći transatlantski avioprijevoznik s mrežom u 33 grada u 19 europskih zemalja.

- Iznimno nas raduje odluka kompanije Delta Air Lines o uspostavljanju ove aviolinije. Hrvatska je od početka travnja otvorena za turiste iz SAD-a uz dokaz o cijepljenju, prebolijevanju ili negativnom PCR-u ili antigenskom testu te potvrdu uplaćenog smještaja u RH. Naši hoteli, kampovi i restorani, marine i zračne luke, muzeji i parkovi prirode obilježeni nacionalnom oznakom sigurnosti Safe Stay in Croatia, osiguravaju najviše epidemiološke standarde za turiste. U Hrvatskoj postoji puno mogućnosti sigurnog i opuštajućeg odmora i radujemo se što ćemo uskoro ponovno dočekati američke turiste - zaključila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Vaša reakcija na temu