Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Direktor HTZ-a Kristjan Staničić u Tallinu ponovno izabran za potpredsjednika ETC-a!

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić u Tallinu ponovno izabran za potpredsjednika ETC-a!

Održan je i Industrijski forum pod nazivom 'Climate change mitigation for tourism'

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić ponovno je izabran za potpredsjednika Europske putničke komisije (European Travel Commision - ETC), najvažnijeg i najstarijeg međunarodnog turističkog udruženja u Europi kojeg čine 35 nacionalnih europskih turističkih organizacija, kao i pridruženi članovi među kojima su agencije, pružatelji usluga u turizmu te prijevoznici. Novosti su to sa 105. sastanka Opće skupštine ETC-a, odnosno 108. sastanka Odbora direktora ETC-a, koji su se održali u Tallinu u Estoniji.

'Zahvaljujem kolegama na ukazanom povjerenju i prilici da svi zajedno nastavimo raditi na unaprjeđenju europskog turističkog sektora, odnosno na promociji Europe kao jedinstvene turističke destinacije. Iza nas su vrlo izazovna vremena, no pokazali smo kako se brzim odlukama, ciljanom promocijom i kvalitetnom ponudom može postići brz i stabilan oporavak turizma. Određeni izazovi i dalje postoje, međutim svjedočimo povratku razine putovanja iz pretpandemijskog razdoblja te ćemo u sklopu aktivnosti ETC-a učiniti sve da ovaj pozitivan trend rasta zadržimo i u budućnosti', izjavio je Staničić.

Uz Staničića, koji je imenovan potpredsjednikom ETC-a, Miguel Sanz iz Španjolske izabran je za predsjednika ETC-a, dok je u svojstvu potpredsjednika još imenovana Magda Antonioli iz Italije. Uz nova imenovanja na sastancima se raspravljalo i o Godišnjem izvješću ETC-a za 2022. godinu, članarinama za razdoblje od 2024. do 2027. godine, a odobren je i strateški okvir ETC-a do 2030. godine.

U Tallinu je ovim povodom održan i Industrijski forum pod nazivom 'Climate change mitigation for tourism' na kojem se raspravljalo o štetnim utjecajima klimatskih promjena na turizam, a predstavljen je i Akcijski plan za klimu ETC-a u sklopu kojeg je predviđeno značajno smanjenje emisija generiranih radom ovog udruženja do 2030. U sklopu plana je istaknuta i snažna podrška angažmanu u klimatskim akcijama koje će provoditi nacionalne turističke organizacije europskih zemalja i članica ETC-a.

ETC je osnovan 1948. sa sjedištem u Bruxellesu, a uz nacionalne europske turističke organizacije okuplja i pridružene članice iz privatnog sektora, odnosno agencije, prijevoznike i druge pružatelje usluga u turizmu. Glavni cilj ETC-a je unapređenje turističkih politika na razini Europske unije te daljnje promicanje Europe kao vodeće svjetske turističke destinacije. Hrvatska turistička zajednica aktivno sudjeluje u radu ETC-a kroz brojne kampanje, povlačenje sredstava iz EU fondova te kroz suradnju s državama članicama i predstavništava HTZ-a na dalekim tržištima.

Vaša reakcija na temu