Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DOBAR POČETAK Split bi ponovno mogao imati odličnu turističku sezonu

DOBAR POČETAK Split bi ponovno mogao imati odličnu turističku sezonu

Početak ljetnog letenja se odmah osjetio i u hrvatskim morskim zračnim lukama

S blagdanom Uskrsa, odnosno posljednjim danom mjeseca ožujka na snagu je stupio ljetni red letenja i u hrvatskim zračnim lukama. Početak ljetnog letenja se odmah osjetio i u hrvatskim morskim zračnim lukama koje su se napokon probudile nakon zimskih mjeseci. Croatian Aviation donosi pregled destinacija i aviokompanija koje smo u hrvatskim morskim zračnim lukama mogli vidjeti na 1. dan travnja.

Split

Kako sada stvari stoje, Split bi ponovno mogao imati odličnu sezonu te nastaviti s rastom broja i letova i putnika. Svoj prilično brzi oporavak nakon pandemije, koji je potvrđen 2021. godine kad je Zračna luka Sveti Jeronim bila najprometnija luka u Republici Hrvatskoj, Split je nastavio i u 2022., 2023., a izgleda i u 2024. godini.

Prvi dan mjeseca travnja, rezerviran za prvotravanjske, odnosno prvoaprilske šale, ipak je nagovijestio prilično ozbiljan ljetni red letenja u Zračnoj luci Sveti Jeronim.

Tako je Split 1. travnja bio povezan letovima nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines s međunarodnim destinacijama kao što su Munchen, Frankfurt, Pariz i Rim. Uz navedeno, hrvatski nacionalni avioprijevoznik prometovao je i na redovnoj liniji prema Zagrebu.

Valja napomenuti kako je od ostalih odredišta u hrvatskoj Split bio povezan s Osijekom i Pulom letovima drugog hrvatskog avioprijevoznika Trade Air koji je prometovao na liniji Osijek – Pula – Split – Pula – Osijek. Inače, Trade Air na ovoj domaćoj (PSO) liniji prometuje dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

Od ostalih avioprijevoznika u Splitu su se ovog ponedjeljka mogli vidjeti zrakoplovi aviokompanija kao što su Norwegian (Copenhagen), EasyJet (London Gatwick i Luton, Basel, Amsterdam, Napulj, Berlin), Discover Airlines (Frankfurt), Eurowings (Dusseldorf), KLM (Amsterdam), Austrian (Beč), Vueling (Rim), Ryanair (Dublin i Beč).

Dubrovnik

Naša najjužnija i treća najprometnija Zračna luka Ruđer Bošković također je zabilježila veći broj letova na 1. dan travnja.

Tako je Dubrovnik uz redovnu domaću liniju nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines prema Zagrebu, zabilježio i veći broj međunarodnih linija.

Dubrovnik je ovog ponedjeljka zabilježio letove aviokompanija kao što su Turkish Airlines (Istanbul), Finnair (Helsinki), EasyJet (Bristol i London Gatwick), British (London Gatwick), Austrian (Beč), Lufthansa (Munchen), Ryanair (Bari i Dublin), Discover Airlines (Frankfurt), Iberia (Madrid).

Zadar

Ljetni red letenja se naročito mogao vidjeti u zadarskoj zračnoj luci koja je 1. travnja zabilježila odlazne letove na 17 linija.

U Zadru je kao što je to slučaj bio i prethodnih godina glavnu riječ vodio irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair.

Ryanair je u Zadru, kao jednoj od svojih sezonskih baza, zabilježio letove za destinacije kao što su Gdansk, Eindhoven, Memmingen, Beč, Prag, Hamburg, Wroclaw, Budimpešta, Rzeszow, Machester, London (Stansted), Vaxjo, Koln i Krakow.

Uz Ryanair, u Zadru smo 1. dana travnja mogli vidjeti i nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines na domaćoj liniji koja spaja Zagreb, Zadar i Pulu.

Od ostalih hrvatskih morskih zračnih luka promet je zabilježila Pula. U Puli smo 1. travnja mogli vidjeti zrakoplove nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines na liniji koja spaja Zagreb, Zadar i Pulu te drugog domaćeg prijevoznika Trade Air na domaćoj (PSO) liniji Osijek – Pula – Split – Pula – Osijek. Uz navedene domaće linije, Pula je zabilježila i liniju irskog niskotarifnog avioprijevoznika Ryanair prema destinaciji Weeze u Njemačkoj.

Ostale hrvatske morske zračne luke, odnosno Rijeka i Brač, nisu zabilježile promet na redovnim linijama 1. travnja.

Vaša reakcija na temu