Dodijeljena uvjerenja novim barmenima i savjetnicima za vino

Dodijeljena uvjerenja novim barmenima i savjetnicima za vino

Program neformalnog obrazovanja provodi 'Adriatic Educatio' pod pokroviteljstvom županijske Turističke zajednice

Ustanova za obrazovanje odraslih 'Adriatic Educatio' pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije provela je programe neformalnog obrazovanja odraslih, 16. edukaciju za barmenice i barmene i 13. edukaciju za savjetnike i savjetnice za vino. Preko otvorenog poziva koji je 14. siječnja objavljen na stranicama dalmatia.hr upisalo se 16 polaznika i polaznica iz ciljane skupine djelatnika i poslodavaca zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu, a tjedan dana prije objave poziva održao se i info seminar na splitskom Zavodu za zapošljavanje na koji se prijavilo 23 osobe, a upisalo ih se 14. 

- Jako dugo prepoznajemo važnost svih usko-specijalističkih niša koje se odnose na eno-gastro kulturu do koje dajemo do značaja ne samo preko poticanja projekata već smo to i učinili nedavno i na samom turističkom sajmu u Berlinu gdje su praktični stručnjaci i eksperti promovirali najvažnije specijalitete koji se odnose na bogatstvo autohtonog područja Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske. Naravno, projekt sadrži i komponentu zapošljavanja te osobito raduje da se nakon svakog projekta gotovo svi polaznici, oni koji to žele, zaposle ili samozaposle preko svojih inovativnih ideja i koncepata, a postojeći poduzetnici povećaju svoju konkurentnost preko novih znanja i vještina s proizvodima i uslugama ili izdvojenih poslovnih jedinica cocktail barova, wine lounge barova, vinoteka i kušaonica vina - rekao je Joško Stella, direktor županijske turističke zajednice.

Čestitao je svim polaznicima koji su nakon pristupanja nastavnoj cjelini projektnog zadatka preuzeli zaslužena uvjerenja o završenom usavršavanju neformalnog programa obrazovanja odraslih.

- Bilo nam je iznimno zadovoljstvo prisustvovati svečanosti dodjela uvjerenja završnim polaznicima 16.13 Edukacije u ugostiteljstvu i turizmu 'Adriatic' od strane Ustanove za obrazovanje odraslih 'Adriatic Educatio'. Drago nam je da smo na ovu edukaciju uputili mlade, zainteresirane osobe putem koje su stekli potrebna znanja i vještine, kao i neophodne kompetencije u zanimanju barmena i savjetnika za vino. Nadamo se da će im ovo dodatno iskustvo  ubrzati put u pronalaženju posla, gdje im i Hrvatski zavod za zapošljavanje u svojoj posredničkoj ulozi stoji na raspolaganju - rekla je predstojnica HZZ-Split Jelena Gogić.

Ante Peroš, ravnatelj Ustanove 'Adriatic Educatio' kaže da su krajem ožujka gotovo svi polaznici pristupili usmenom ispitu, a prezentaciju završnih radova su imali početkom travnja.

-  Polaznici su se pokazali dolaznošću na nastavu, a poslije sudjelujući u ispunjavanju e-learning zadataka. Na završnoj manifestaciji su izradili projektni zadatak tijekom kojeg su prezentirali usvojena znanja i vještine u kombinaciji s vlastitom kreativnošću, a zatim su preuzeli i zaslužena uvjerenja o završenim neformalnim programima obrazovanja odraslih – rekao je Peroš.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare