Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash DUBROVAČKI GRADONAČELNIK: Dragi antivakseri, ostanite doma i komentirajte po Facebooku

DUBROVAČKI GRADONAČELNIK: Dragi antivakseri, ostanite doma i komentirajte po Facebooku

'Obliti prvatorum publica curate'

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Frankoić na Facebooku je pozavo građane na još jednu akciju cijepljenja bez najave koje će se održati u četvrtak u 15 sati u Studentskom domu. Kaže kako Dubrovnik u posljednja 2 tjedna bilježi blagi porast slučajeva.

- Navedeno nije dobro budući da ovisno o kontaktima zaraženih navedena brojka, kada uzmemo i brojku gostiju u Gradu može početi rapidno rasti. Brzi rast nas vodi u crveno, a svi znamo što to znači. Apeliram na sve Vas, a posebno mlade da se cijepe. Većim brojem cijepljenih postići ćemo manju mogućnost zaraze na području našeg Grada - napisao je Franković na Facebooku.

Osim poziva na cijepljenje poslao je i poruku antivakserima.

- Dragi antivakseri, Vi se nemojte cijepiti, slobodno ostanite doma i komentirajte na Facebooku i web portalima kako ćemo svi mi koji smo se cijepili biti čipirani, magnetizirni, sterilni itd… Obliti prvatorum publica curate - zaključio je Franković.


Inače latinski izraz u prijevodu znači 'zaboravite privatno i brinite za javno', a taj natpis je s Kneževog dvora u Dubrovniku.

Vaša reakcija na temu