Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: ZEBULON72 from Pixabay Dubrovnik je najsigurniji europski grad i osma najsretnija destinacija za putovanje u svijetu!

Dubrovnik je najsigurniji europski grad i osma najsretnija destinacija za putovanje u svijetu!

Objavio je gradonačelnik Mato Franković

Novo istraživanje provedeno od strane agencije za istraživanje tržišta Associated News Network i portala Super Casino Sites svrstava Dubrovnik među '10 svjetskih destinacija koje poboljšavaju vašu sreću, a ne koštaju vas previše' i to na visokom osmom mjestu. Također, prema istom istraživanju, naš grad je i peti na listi najsigurnijih svjetskih gradova s indeksom sigurnosti 82,25, što ga ujedno čini najsigurnijim europskim gradom na ovoj listi - objavio je danas dubrovački gradonačelnik Mato Franković

Istraživanje je obuhvatilo stotinu svjetskih gradskih destinacija, a Dubrovnik je osmo mjesto zauzeo s ukupnim rezultatom od 279 bodova (2.670 sati sunca godišnje, indeks kvalitete zraka 39, indeks troškova života 51,2 i indeks sigurnosti 82,25).

Na listi 10 svjetskih destinacija koje će povećati vašu sreću bez velikih troškova našla su se tri španjolska grada (Granada, Malaga i Sevilla), dva portugalska (Lisabon i Porto), turska Antalya, Ljubljana te Playa del Carmen u Meksiku. S ukupno 323 boda, grad s najboljim ukupnim rezultatom je Chiang Mai na Tajlandu.

U 2023. godini Dubrovnik je dobitnik niza nagrada i vrijednih priznanja što je opipljiva potvrda odgovornog i održivog upravljanja turizmom. Od grada kojem su zbog prekomjernog i nekontroliranog turizma 2017. godine mediji predviđali propast uvrštavajući ga na popise destinacija koje treba izbjegavati do snažnog zagovaratelja i globalno prepoznatog promotora održivosti u upravljanju destinacijom.

Podsjetimo, Dubrovnik je turistička destinacija godine - Šampion hrvatskog turizma. Ranije ove godine ponio je i titulu najboljeg velikog hrvatskog grada za život, ali i najboljeg u Smart City kategoriji. Grad Dubrovnik dobitnik je i četiri međunarodne turističke nagrade: 'Meeting Star' u kategoriji srednjih destinacija za održavanje kongresa, 'Best Leisure Destination for Groups2', 'Europe's Leading Cruise Destination 2023' i 'Europe's Leading Seaside Metropolitan Destination', objavio je Franković. 


Vaša reakcija na temu