Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
E-VISITOR Sve više turista u Cetinskoj krajini

E-VISITOR Sve više turista u Cetinskoj krajini

Raste broj dolazaka i noćenja

Prema podacima sustava e-visitor, na području koje pokriva Turistička zajednica grada Sinja tijekom prošloga mjeseca evidentirano je 840 dolazaka i 2.515 turističkih noćenja. Od ukupnog broja dolazaka, 562 se odnose na domaće, a 278 na strane turiste. Što se tiče noćenja, 1.427 su ih ostvarili domaći, a 1.088 strani turisti. U usporedbi s istim mjesecom prošle godine, došlo je do značajnog porasta i turističkih dolazaka (344) i noćenja (1.552).

Porast broja turističkih dolazaka i noćenja u svibnju je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, zabilježen i na području Turističke zajednice grada Trilja. Prema službenim podacima, u svibnju ove godine evidentiran je 151 dolazak (71 domaći i 80 strani), što je 344 više nego prošle godine, te 1.075 turističkih noćenja (373 domaći, 702 strani), što je u odnosu na prošlu godinu 547 više, prenosi Ferata.

Na području Cetinske krajine djeluje i Turistička zajednica grada Vrlike, koja je zabilježila 49 dolazaka (11 domaći, 38 strani), što je za 24 više nego prošle godine. Zanimljivo je kako je na vrličkom području ove godine zabilježeno manje turističkih noćenja nego prošle godine, i to za 149. U sustavu e-visitor ove su godine evidentirana 93 turistička noćenja (18 domaći, 75 strani), a prošle godine 242.

Vaša reakcija na temu