Foto: Pixabay.com Evo kako se Austrija brine za svoje ugostiteljstvo

Evo kako se Austrija brine za svoje ugostiteljstvo

Poanta politike je da stoji uz svoje građane u teškim trenucima

O tome kako su druge zemlje posložile bolje određene stvari nego mi, čitamo i slušamo desetljećima. Ovog puta, riječ je o Austriji. Na koji način se Austrija brine o svom ugostiteljstvu, na društvenim mrežama podijelio je Alan Maniga, prenosi Teklić.hr.

'Kako se Austrija brine za svoje ugostiteljstvo? Ovako izgleda račun iz jedne austrijske pizzerije (uključena i dostava): 5% PDV! Recimo, u ovoj pizzeriji dobiješ piće po izboru gratis (bile su 3 pikse Coca-cole).

Austrija se odlučila na smanjenje poreza na ugostiteljske usluge (piće i hrana) kao i hotelijerstvo na 5%. Poanta politike je da stoji uz svoje građane u teškim trenucima. A ne recimo, kad treba organizirati doček nogometaša koji izgube u finalu. I onda svi zajedno na Jelačić placu pjevaju 'Nije u šoldima sve…' Ili možda ipak je…

I budite sigurni da također građani stoje uz svoje političare, pa će intenzivno kupovati božićne poklone isključivo u Austriji i ići na zimovanje isključivo u Austriju. I zato, tih 87.000 hrvatskih sarma-filane-paprike-turista baš ništa ne znači za austrijski turizam, koji uz domaće proguta još 40.000.000 turista godišnje.

Ili kako se lijepo u narodu kaže: ruka ruku mije…', naopisao je.

Kako se Austrija brine za svoje ugostiteljstvo Ovako izgleda račun iz jedne austrijske pizzerije (uključena i dostava):...

Objavljuje Alan MenigaSrijeda, 14. listopada 2020.
Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(77814, "");
Pregledaj komentare