Renomirani austrijski magazin Falstaff izdao je novi kulinarski vodič u kojem su ocijenjeni najbolji restorani u Hrvatskoj, a novost je da ove godine selekcija po prvi puta obuhvaća i tradicionalne konobe koje su rangirane u posebnoj kategoriji.
Tako je Falstaff, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, u svom gastro vodiču za Hrvatsku (njem. Internationalen Restaurantguide Kroatien) na jednom mjestu okupio najbolje gastronomske adrese u našoj zemlji.
Kao i prošle godine, tri restorana i dalje drže tron gastro ljestvice, a to su Pelegrini u Šibeniku, Lemongarden u Sutivanu na Braču i Agli Amici Rovinj, dok je za najbolju tradicionalnu konobu proglašena Konoba Zijavica u Mošćeničkoj Dragi.
Kako navodi Falstaff, hrvatska kuhinja pod utjecajem mediteranskih i srednjoeuropskih tradicija, nudi širok spektar specijaliteta - od morskih plodova preko rustikalnih mesnih jela do raskošnih deserata, što svakako obogaćuje hrvatsku turističku ponudu te doprinosi konkurentnosti naše gastronomije koja predstavlja jedan od glavnih motiva dolaska turista u našu zemlju.
Detaljniji popis rangiranih restorana i konoba dostupan je na poveznici.