Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Tvrđava kulture/Valerio Baranović FOTO Tvrđava Barone u slavljeničkoj atmosferi, ulaz besplatan do kraja veljače

FOTO Tvrđava Barone u slavljeničkoj atmosferi, ulaz besplatan do kraja veljače

'Otkako je otvorena 2016., postala je atrakcija'

Na Tvrđavi Barone, uz slobodan ulaz i niz aktivnosti za posjetitelje, obilježena je sedma obljetnica od otvaranja. Riječ je, naime, o drugoj obnovljenoj šibenskoj utvrdi koja je vrata otvorila na današnji dan 2016. godine.

Šibenčani i gosti iz drugih gradova imali su danas priliku bedemima Tvrđave Barone prošetati s arheologom Andrijom Nakićem koji ih je upoznao s njenim značajem za obranu Šibenika u 17. stoljeću. Za djecu su organizirane dvije radionice izrade starog šibenskog novčića bagatina.

Svi posjetitelji mogli su se okušati i u tematskim VR igrama posebno izrađenima za Tvrđavu kulture, ustanovu koja upravlja trima gradskim utvrdama, sve uz akciju učlanjenja u Klub prijatelja šibenskih tvrđava koji uz slobodan ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila, sv. Ivana i Barone, omogućuje i povoljniju kupovinu ulaznica za brojne programe na tvrđavama i u Kući umjetnosti Arsen.

'Otkako je otvorena 2016. godine, Barone je, možemo sa sigurnošću reći, postao ne samo turistička, već i kulturna atrakcija, mjesto posebne atmosfere koje svojim večernjim programima privlači ljubitelje dobrog filma, glazbe i plesa, mjesto za učenje o povijesti grada, mjesto za igru, mjesto za druženje i uživanje u kavi sa spektakularnim pogledom. U sedam ljeta na Baroneu je održano više od 170 večernjih događanja, uz brojna dnevna događanja van ljetne sezone, poput edukativnih i kreativnih radionica, dječjih predstava ili posebno osmišljenih i prilagođenih tura za posjetitelje. Sve to govori u prilog značaju koji ova tvrđava ima za Šibenčane i goste iz Hrvatske i svijeta', poručuju iz Tvrđave kulture povodom sedmog rođendana Tvrđave Barone.

Ulaz na Barone slobodan je sve do kraja veljače. Edukativne i zabavne dječje radionice održavat će se i vikendima u veljači, a za sve informacije o programima pratite stranice Tvrđave kulture kao i Instagram profil i Facebook stranicu Tvrđave Barone. 

Vaša reakcija na temu