FOTOGALERIJA Otvoren najluksuzniji hotel na Hvaru, u obnovu povijesnog zdanja je uloženo 100 milijuna kuna

FOTOGALERIJA Otvoren najluksuzniji hotel na Hvaru, u obnovu povijesnog zdanja je uloženo 100 milijuna kuna

Riječ je o investiciji od 300 tisuća eura po sobi, što je jedna od najvećih investicija u hrvatskoj hotelskoj industriji

U Hvaru je za vikend otvoren novoobnovljeni hotel Palace Elisabeth. Sam čin otvaranja je izvršila Marie Vitek, supruga Radovana Viteka, vlasnika Sunčanog Hvara, a prigodne riječi su uputili Gordana Tomičić, predsjednica Uprave Sunčanog Hvara, ministar turizma Gari Cappelli i Martin Nemeček, predsjednik Uprave CPI grupe.

- Otvorenje hotela Palace Elisabeth dodatno podiže postojeću ponudu na višu razinu i ujedeno pridonosi privlačnosti destinacije koja pruža odmor visoke kvalitete u svim segmentima - rekla je Gordana Tomičić.

Povijest hotela Palace Elisabeth seže još u 13. stoljeće. Godine 1898. hotel je obnovljen i dobio je ime Spa Hotel Empress Elisabeth, po austrijskoj carici Sisi koja je bila izdašna pokroviteljica njegove gradnje. Priča ovog najstarijeg hvarskog hotela i carica Sisi bili su inspiracija, motiv i nadahnuće samog svečanog otvorenja hotela. Mnogi su se gosti mogli slikati s djevojkama u originalnim Sisi haljinama koje su nas podsjećale na bogatu baštinu ovog bezvremenskog hotela.

Zahvaljujući ulaganju turističke grupacije Sunčani Hvar od 100 milijuna kuna, Palace Elisabeth je postao prvi hotel s 5 zvjezdica na otoku i članom elitne hotelske asocijacije luksuznih hotela 'The Leading Hotels of the World'. Riječ je o investiciji od 300 tisuća eura po sobi, što je jedna od najvećih investicija u hrvatskoj hotelskoj industriji.

- Od svih objekata koje imamo, hotel Palace Elisabeth je poseban. Ovo nije bio nimalo lagan projekt za realizaciju jer se moralo raditi s posebnom pažnjom s obzirom na kulturno naslijeđe. U planu su nam ulaganja u ostale objekte Sunčanog Hvara - izjavio je Martin Nemeček.

Osim domaćih novinara, na svečanom otvorenju prisustvovali su brojni međunarodni novinari iz New York Timesa, Robb Reporta, Voguea, National Geographica, Conde Nast Travelera i Architectural Digesta. Uz ministra Cappellija na otvorenje je došao i državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella i gradonačelnik Hvara Rikardo Novak.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51736, "");
Pregledaj komentare