Prva zimskoj edukativno-prezentacijska marenda koju je organizirala TZ Šibensko-kninske županije, za ograničeni broj prijavljenih ljubitelja dobre spize i kapljice održala se jučer u vinariji Baraka.
Goste je dočekalo ljubazno i profesionalno osoblje vinarije s pićem dobrodošlice, a chef Dino Bebić vrlo brzo ih je opustio i 'približio loncima' u kojima je istovremeno pripremao dvije marende za 'prste polizat' - janjetinu s domaćim njokima i štuku na bakalar. Malo veći pobornici kuhanja su vrlo brzo 'dali ruku' u samom procesu pripreme hrane, s pitanjima i pričama iz vlastitog iskustva, dok su se ovi drugi pak odlučili na uživanje u suncu, vinu i siru, na prekrasnoj terasi s pogledom na vinograd.
Filip Baraka, vlasnik vinarije Baraka je potom proveo sve goste vinarijom i vinskim podrumom te im ispričao priču o vlastitoj proizvodnji, starim šibenskim sortama kao i cijelom procesu izrade vina. Kad je Dino zgotovio marende, svi prisutni su se imali priliku počastiti ukusnom janjetinom s njokima, a potom i sušenom, dimljenom štukom pripremljenom na bakalar. Uz sva jela savršeno su se sljubila i odabrana vina.