Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Valerio Baranović FOTOGALERIJA Pogledajte ako je bilo na prvom zimskom izdanju projekta 'Taste like marenda'

FOTOGALERIJA Pogledajte ako je bilo na prvom zimskom izdanju projekta 'Taste like marenda'

Organizator je TZ Šibensko-kninske županije

Prva zimskoj edukativno-prezentacijska marenda koju je organizirala TZ Šibensko-kninske županije, za ograničeni broj prijavljenih ljubitelja dobre spize i kapljice održala se jučer u vinariji Baraka.

Goste je dočekalo ljubazno i profesionalno osoblje vinarije s pićem dobrodošlice, a chef Dino Bebić vrlo brzo ih je opustio i 'približio loncima' u kojima je istovremeno pripremao dvije marende za 'prste polizat' - janjetinu s domaćim njokima i štuku na bakalar. Malo veći pobornici kuhanja su vrlo brzo 'dali ruku' u samom procesu pripreme hrane, s pitanjima i pričama iz vlastitog iskustva, dok su se ovi drugi pak odlučili na uživanje u suncu, vinu i siru, na prekrasnoj terasi s pogledom na vinograd.

Filip Baraka, vlasnik vinarije Baraka je potom proveo sve goste vinarijom i vinskim podrumom te im ispričao priču o vlastitoj proizvodnji, starim šibenskim sortama kao i cijelom procesu izrade vina. Kad je Dino zgotovio marende, svi prisutni su se imali priliku počastiti ukusnom janjetinom s njokima, a potom i sušenom, dimljenom štukom pripremljenom na bakalar. Uz sva jela savršeno su se sljubila i odabrana vina. 

Vaša reakcija na temu